Verkeer in Nijkerkerveen

Uit de verkeersvisie, die op 8 februari 2011 aan de raad is gepresenteerd, blijkt dat onderzoek heeft uitgewezen dat de verkeersintensiteit met betrekking tot zware- en landbouwvoertuigen in Nijkerkerveen niet groter is dan in vergelijkbare kernen. Dat is aardig gesteld, maar klinkt ongeveer hetzelfde als zeggen dat het niet zo erg is dat je een been moet missen, want er zijn meer mensen die een been missen. Even de tanden op elkaar en het is zo voorbij.

Alle gekheid op een stokje. We weten dat het plan Nijkerkerveen ernstige financiële problemen oplevert, maar willen daar niet alleen voor bloeden en al helemaal geen been inleveren. Tellen is iets anders dan beleven en een excel sheet kan nooit de werkelijkheid bevatten, want die is niet in getallen uit te drukken.

We weten ook dat dit gemeentebestuur niet veel trek heeft in het (helpen) verplaatsen van bedrijven naar de daartoe bestemde industrieterreinen. Ergo, er hoeft niets te worden gedaan aan de ontsluiting van het dorp en de (overlastgevende)  bedrijven rond het dorp. Mag het een onsje meer zijn?

Brief Raad verkeersvisie

..