Heroverweging plan Nijkerkerveen

NIJKERK – Het college heeft een besluit genomen over de heroverweging van de toekomstplannen van Nijkerkerveen. Vorige week informeerde de begeleidingsgroep uit Nijkerkerveen de bevolking van het dorp al over de gewijzigde plannen. (Zie pagina 3). Dat leidde tot veel kritiek.

door Henk Brinkman

In een toelichting zei wethouder René Windhouwer dat de economische crisis en andere ontwikkelingen het college dwingt de plannen opnieuw te overwegen. De belangrijkste punten zijn een grotere verdichting van het dorp. Er komen nu 24 woningen per ha. Windhouwer: ,,De provincie dwingt ons tot het bouwen van meer goedkope woningen. Maar ook de woningmarkt voor duurdere woningen stagneert.” Volgens Windhouwer blijft het dorpse karakter in stand als je de verdichting vergelijkt met de Terrassen en Vathorst. ,,We willen wel een menging houden van goedkopere en duurdere woningen. Maar niet verdichten zou pakweg 2 miljoen euro kosten.”

Over de voorzieningen in het dorp is nog geen duidelijkheid. Windhouwer: ,,Er loopt een onderzoek naar de behoefte aan binnensportaccommodaties. Dat zal tegen de zomer klaar zijn. Daarna kunnen we plannen maken voor Nijkerkerveen. De gedachte is aan een Kulturhus met onder meer sportvoorzieningen.” Over een woonservicezone voor ouderen wordt overlegd met De Goede Woning.

Wat betreft de verkeersveiligheid zegt Windhouwer. ,,Dat mensen het als onveilig ervaren, kan ik me voorstellen. Daar gaan we ook maatregelen voor nemen. Maar het verplaatsen van bijvoorbeeld het bedrijf Haverlag is doodgewoon veel te duur. Al heeft Haverlag nu een gesprek aangevraagd. Dat vindt binnenkort plaats.”

Windhouwer ziet wel degelijk een rol voor de begeleidingsgroep. ,,Maar we zullen het niet altijd met elkaar eens zijn. Zij komen op voor het dorp, maar ik let ook op het huishoudboekje van de gemeente”

via De Stad Nijkerk – 30-3-2011 – Page 5.

1 Reactie op “Heroverweging plan Nijkerkerveen”

  1. Tja. De gevolgen van een foute aankoop van grond gewoon afwentelen op de Veenders. Wel een erg gemakkelijke manier om je missers weg te moffelen en de rekening bij een ander neer te leggen.

    Waar hebben we dat meer gelezen>

Laat een reactie achter