Begeleidingsgroep Nijkerkerveen likt wonden

DilbertpatatJa, liever had ik geschreven “telt zegeningen”, maar dat is niet het geval. Hoe goed het er ook uitzag na de mening van 14 dagen geleden, zo beroerd is de oplossing die onze politieke vrienden hebben bedacht. De heroverweging is vastgesteld, met daarop een motie. De motie heeft de strekking dat het college medio juni met een aanzet moet komen voor de voorzieningen in Nijkerkerveen en daarop een plan gereed moet hebben in juni volgend jaar. Dit alles in samenwerking met begeleidingsgroep en verenigingen. Er kwam in tweede termijn nauwelijks meer geluid uit de raadsleden, waardoor verondersteld mag worden dat dit zorgvuldig was voorbereid.

De oude begeleidingsgroep, mag ik ondertussen zeggen, beraad zich binnenkort op het vervolg. Het zal in de hoogste mate van waarschijnlijkheid, en dat is al openlijk kenbaar gemaakt, niet hetzelfde zijn als voorheen. Na onze volgende bijeenkomst zal ik daarover meer uit de doeken doen.

Wonden likken is goed, want dat maakt je strijdvaardig voor de volgende ronde. Het zet je ook aan het denken over wat je tot nu toe minder goed hebt gedaan. Die wonden loop je niet zomaar op, dus ergens in de strategie gaat iets niet goed. Dat is ons grootste punt van zorg op dit moment, want hoe je het ook wend of keert, de invloed van de groep is na de heroverweging ver te zoeken. In het voorkeursmodel waren nog enkele aanbevelingen terug te vinden, hetgeen de groep moed gaf, maar nu zijn werkelijk alle adviezen terzijde geschoven. Het moet dus anders, want binnen deze kaders werkt het niet.

Dat is waar we het met iedereen die zich geroepen voelt graag over willen hebben. Indien u mee wilt praten over de ontwikkeling van ons Dorp, meldt u zich dan direct aan, want we laten het er echt niet bij zitten, toch?

..