Gemeenteraad wil haast maken met nieuw dorpshuis Nijkerkerveen

DilbertkulturNIJKERK – Over een jaar moet duidelijk zijn hoe de nieuwe voorzieningen voor Nijkerkerveen eruit komen te zien. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten. Verder is ingestemd met het voorstel om Veensche Boys niet te verplaatsen, maar de accommodatie van de club op de huidige plek uit te breiden.

In de plannen voor de uitbreiding van Nijkerkerveen wordt er vanuit gegaan dat naast woningbouw onder meer zal worden voorzien in een woonzorgcomplex, onderwijsvoorzieningen en een nieuwe binnensportaccommodatie. Daarbij wordt naar een combinatie met een nieuw dorpshuis gekeken. Inwoners en hun vertegenwoordigers in de Begeleidingsgroep vinden echter dat er nog veel onduidelijkheid is over het precies te realiseren voorzieningenniveau en de termijn waarop dat gebeurt. Daarom heeft de gemeenteraad op voorstel van CDA, CU/SGP en VVD besloten dat volgend jaar juni een Programma van voorzieningen beschikbaar moet zijn.

Volgens CDA-fractievoorzitter Hugo Doornhof is het belangrijk dat bij het maken van zo’n programma de Veense verenigingen nauw worden betrokken. “Je moet als gemeentebestuur niet op eigen houtje een plan voor een dorpshuis gaan zitten maken. De verenigingen weten zelf juist het beste wat ze nodig hebben en hoe ze met elkaar kunnen samenwerken,” aldus Doornhof. Daarnaast toont hij zich tevreden met het besluit om Veensche Boys op de huidige locatie te laten zitten. Doornhof: “Het verplaatsen van de Boys zou zo duur worden, dat je geen geld meer overhoudt voor andere nieuwe sportfaciliteiten en een dorpshuis. Bovendien willen de club en de Veenders zelf graag dat de club aan de Westerveenstraat blijft zitten en aan de achterkant wordt uitgebreid. Het is toch ook mooi als kinderen zelf op het fietsje naar het voetbalveld kunnen blijven gaan?”

via Gemeenteraad wil haast maken met nieuw dorpshuis Nijkerkerveen – Het Nijkerk Nieuws.

..