Niet meer bedrijfspanden in Nijkerkerveen

NIJKERKERVEEN – Achter de Domstraat 31 wil de heer Bruinekool een bedrijfspand bouwen, dat ongeveer 10*20 meter groot moet worden. B&W vindt dat geen goed idee. De adviescommissie zag er geen bezwaar in, maar B&W legt dat advies naast zich neer. Het college is bang, dat door de komst van dat gebouw er meer vrachtverkeer over de Fliersteeg zal gaan rijden en dat is nu net niet de bedoeling. De Fliersteeg moet meer en meer een fietsroute worden.

via Niet nog meer bedrijfspanden in Nijkerkerveen – Nieuws in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

Merkwaardig genoeg hebben juist de ondernemers aan de Domstraat te Holkerveen zich hard gemaakt voor een andere oplossing dan de gemengde fietsroute met vrachtverkeer over de Fliersteeg. Een fietspad is even ter sprake gekomen, maar bleek te duur. Ook de alternatieve route voor vrachtverkeer bleek niet haalbaar vanwege de kosten en karige bereidwilligheid om mee te werken van een aantal andere bewoners.

2 Reacties op “Niet meer bedrijfspanden in Nijkerkerveen”

 1. Wie meet met met twee maten
  schiet in eigen redenering gaten.

  Wonderlijk toch.
  Geen uitbreiding van bedrijvigheid aan de Domstraat omdat het college bang is voor de komst van meer vrachtverkeer dat zich mengen moet met fietsverkeer.
  Dat is die ene maat.
  Wel uitbreiding van bedrijvigheid aan de Talmastraat omdat het college het een goede gedachte vindt de toename van het vrachtverkeer te mengen met toenemend fietsverkeer.
  Dat is de tweede maat.

  Wie het begrijpt, mag het zeggen!

 2. Ondertussen weten we dat de heer Bruinekool zijn gewenste bedrijfspand wel mag bouwen. De Raad kon de redenering van het college ook niet volgen.

Laat een reactie achter