Voorkom reparatiecommunicatie

Bron : – Nieuws in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken

NIJKERK – In de commissie werd woensdagavond gepraat over het kader, waarbinnen de gemeente communiceert. Een beschrijvig van die kaders leverde een kleurige brochure van 12 pagina’s op, maar in de ogen van de commissie was het allemaal toch wat te vrijblijvend. Alsof de raad geen corrigerende invloed op de gemeentelijke communicatie zou moeten kunnen uitoefenen. Daar was burgemeester Renkema het wel mee eens. Daarom kom de nota onveranderd maar vergezeld met een andere tekst van het raadsbesluit naar de raad.

Daarnaast werd er nog wat vaag over die kaders gesproken, maar goed daar zijn het kaders voor. Een van de commissieleden wees er fijntjes op, dat de nota wel fraaie kaders schetst, maar de afgelopen jaren is er toch wel dikwijls onhandig met de burger gecommuniceerd. In het radioprogramma van omroepN “Politiek Café” komt de manier waarop dat gebeurt vaak ter sprake. De communicatie gaat dikwijls niet goed. Daarom riep een van de raadsleden: voorkom reparatiecommunicatie.

Schrijnend

Een schrijnend voor beeld van slechte gemeentelijke communicatie, kwam op ons bureau na de commissievergadering.

Onlangs hebben mensen in Nijkerkerveen een brief gekregen, waarin gevraagd werd rekening te willen houden met grondboringen rond de woning ten behoeve van de nieuwbouwplannen in Nijkerkerveen. Het is buitengewoon pijnlijk dat die brief ook naar mensen is gestuurd, die al een jaar geleden zijn overleden. De betrokken personen zijn bij de redactie bekend.

via Voorkom reparatiecommunicatie – Nieuws in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

..