IJzer en Machinehandel Heg niet blij met Gemeente

René van de Heg laat weten middels een bord in zijn tuin dat de ontstane situatie niet aan hem heeft gelegen. De containers stonden voorheen op het perceel Schoolstraat 64, maar dat mag niet meer, want daar zit geen bedrijfsbestemming op.

Onder last van dwangsom heeft het bedrijf de containers van de woonbestemming moeten verwijderen. “Nu zijn wij genoodzaakt de containers op het perceel Schoolstraat 62 te plaatsen, waardoor we niet anders kunnen dan ze in het zicht en aan de weg te zetten.” Aldus het bedrijf.

De gemeente zegt in reactie bij de Stad Nijkerk: “De gemeente Nijkerk is al langere tijd in gesprek met de heer Van de  Heg, eigenaar van Metalen en Machinehandel aan de Schoolstraat in  Nijkerkerveen. Hij is opgedragen onder andere de zeecontainers te verwijderen en heeft hier ruim de tijd voor gehad. De containers stonden  hier illegaal, omdat deze bij Schoolstraat 64 in de tuin waren  geplaatst. Dit is in strijd met het bestemmingsplan. Vervolgens heeft de  heer Van de Heg zelf besloten de containers aan de weg te plaatsen bij  de bedrijfslocatie aan de Schoolstraat 62. Dit mag niet omdat de  containers niet worden gebruikt voor op- en overslag. Daarnaast levert  het ook een gevaarlijke verkeerssituatie op en een ongewenste situatie  voor omwonenden. Er zijn hierover ook klachten bij de gemeente  binnengekomen. De gemeente zal hier tegen optreden”.

“En”, zo sluit Van de Heg zijn betoog, “Gemeente ga zo door, gij krijgt vele vrienden”.

Bron: OmroepN

1 Reactie op “IJzer en Machinehandel Heg niet blij met Gemeente”

  1. ze hadden die containers voor het gemeentehuis moeten zetten

Laat een reactie achter